mandag 19. mai 2008

Besøk av Berit og Åge!

Så kom første besøket til Spania fra Norge tirsdag 8.april. Berit og Åge gleder seg til ei uke i sol og varme mens de spiser litt "tapas".
Fredag tok vi en tur opp til fyret i Albir. Berit og Torunn var allerdere slitne i føttene etter en seriøs shoppetur på La Marina kjøpesenter dagen før.
Fra fyret ser du rett ned i havet, og kan myse innover middelhavet uten å skimte land.
Åge den sinken!Typisk militær!
Så litt seriøst kortspill etter at guttene har slitt seg ut på fotballtrening, og jentene har tatt nok en shoppingtur. Åge psyker ut motstanderne.Ingen ideel vinnerhånd på "Boms og President".Søstrene viser sin begeistring for hverandres selskap og noen kalde pils fra kjøleskapet.På lørdag var det fint vær, så vi dro en tur til Benidorm og playa de Levante for å oppleve strandlivet. Lunsjen inntok vi på en tysk restaurant langs strandpromenaden. Plassen ble valgt på grunn av sitt øl, Warsteiner som gikk an å få i LITERSKRUS!!!Et par fornøyde gutter her ja!Etter turen til Benidorm dro Torunn å Berit på jakt i gamlebyen i Altea etter en liten souvenir til kjøleskapet hjemme. Her er Berit i en av de mange trappene.Søndagskveld er det dags for Torunn og Berit å dra til konserthuset Palau for å se/høre operaen: "il barbiere di siviglia"(Barbereren i Sevilla). Dette var en flott kulturell opplevelse. I konserthuset var det også en kunstutstilling med mange artige figurer! Etterpå spiste vi tapas ute med guttene og venner fra CAN.På mandag dro Torunn, Berit og Åge opp til Guadalest(se tidligere i bloggen). På kvelden dro Harald Arnt, Berit og Åge ut å spiste gjestenes siste middag i Spania.
Etter Harald Arnts mislykkede imitasjon av John Cleese og hans "Silly walk" bryter Åge ut i stille gråt/hysterisk latter!
Berit mimrer over sin fine tid i Spania på sin siste kveld i Altea. Vi gleder oss til de kommer tilbake etter en flott uke!

tirsdag 6. mai 2008

Påsken i Altea

Første høytid feiret i Spania ble nå ikke helt sånn som hjemme...vi hadde jobb i første del av den stille uke, og ellers ble det hverken påskefrokost eller eggjakt..
Langfredag prøvde vi å finne ut hvordan påsken blir markert i Spania. Vi gikk opp på kirkeplassen hvor vi møtte noen kollegaer for å se på opptog.
Ved kirken tok de ut relikviene som blandt annet var Jesus i flere versjoner, og jomfru Maria. Disse ble bært i ett langt opptog med flere små korps bestående av trommer eller ett spesielt blåseinstrument.
Innimellom kom det noen damer kledd opp med hårstas å pene drakter.
Etter opptoget spiste vi god Bacalao hos Eirik og Synnøve.

Centro Asistencial Noruego

På tide å vise hvor vi jobber..noen har jo sett det allerede men.. :)Senteret ligger 2-3 minutters gange unna rådhusgaten i Altea, og noen minutter ekstra unna strandpromenaden. Det er ett fint bygg, med en liten terrasse på hvert av brukerrommene. Bassenget holder en jevn varme på mellom 32-34 grader. Her er det fint for brukere å trene eller få litt velvære i boblebassenget.
Litt av fellesarealet på senteret, med terrassen utenfor som er velbrukt av brukerne.
Restauranten nede hvor brukerne og ansatte spiser alle måltidene.Litt forskjellig..

Må jo pynte litt på terrassen med planter!
Opppusningsprosjekt...ei lita rønne vi støtte på...
Bodø Glimt for alle penga!

Klatret opp på en liten haug en søndag i April. Typisk nordmenn...

Ei stor furu litt unna selve byen..El pi del Senyoret.
Ei katt varmer seg i sola..vi savner Dutte vi!!!