tirsdag 11. mars 2008

Guadalest

Den lille fjellandsbyen, som ligger 595 meter over havet, har kun 200 innbyggere og sies å være den mest besøkte landsbyen i hele Spania. Den ligger tre kvarters kjøring fra Altea, og er en av turene som CAN arrangerer for brukerne på de såkalte mandagsturene. I går var Harald Arnt med å fikk tatt noen fine bilder.
Her ser man deler av byen oppe fra utkikken ved kirkegården. Lengst bort er nyere deler, og nærmest er gamlebyen. Oppe på klippen ser man rester av en borg. Like ved siden av borgen ligger det som er kirkegården i Guadalest.

Alcalà kalles dette utkikkstårnet man bare ser restene av. Det ble brukt til å holde vakt over dalen, og vernet den nord-østre delen av Guadalest Fort.

Denne klippen var også en viktig del av forsvarsverketEn av inngangene inn til borgen og kirkegåren. Her er utsikten ned på byen fra det øverste punktet i Guadalest.
Her er den eneste inn/utgangen til det som utgjør fortet i Guadalest. Innenfor her er noen små butikker, cafeer og veien opp til toppen. Castillo de san José som fortet kalles dannet opprinnelig en del av byens forsvarsstruktur. Det ble bygget i det 7. århundre av maurerne, og har blitt delvis renovert over det 15. og 16. århundre. Dette ble regnet som uintrengelig for fienden.Utsikt ned mot middelhavet.


1 kommentar:

Karoline sa...

Flott å sjå så mange bilda fra altea! D ser så deili ut! Håpa dokker storkosa dokker:)